7 oct 2021, 14:25  

Писма от непознат 

  Poesía » De amor
348 16 25

ПИСМА ОТ НЕПОЗНАТ

 

Понякога, когато съм сама,
а чашата ми с чай отдавна празна,
чета дъждовни призрачни писма
които някой отдалеч ми праща.

 

До днес не знам дали пиян поет,

или квартален напорист бакалин

е дръзнал да мечтае сутрин в пет

връз купчина палета и чували.

 

Да свие топка облачен памук,

да сгъне неугледно оригами

и да изплаче във прогнилия олук

покоя, който често е измамен.

 

Въздишката – ширит от светлина,

в косите ми да върже – вместо джуфка.

Да ме нарича с чудни имена.

И да бленува моите милувки.

 

Мълвежите на бъзовия храст

във строфи от озон да композира.

Дали те има, странен непознат?

И ако да дъжда недей да спираш!

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??