3 ene 2012, 20:16

Писмо 

  Poesía » De amor
1121 0 6

Аз писах толкова писма до дядовци с коледни сияния,

оставях недописани листа и неизказани желания.

Сега седя и пиша:

- Скъпи дядо, навярно гледаш ме от онзи свят,

на коленете ти съм раснала отдавна,

отдавна спрях да чувам твоя глас.

 

Навярно гледаш, гледаш и се маеш

защо не помня ни един урок.

Пораснала насила, твърде рано,

познала не един порок.

 

Не ми остана време за желания!

Аз нямах време за мечти!

Живеех, за да оцелявам

и да се уча... може би...

 

От малка ме разкъсаха животните,

от малка спрях  да вярвам в всяко "нас"

и някак си понесох всичко туй безропотно,

прикрила се зад гордото си "аз".

 

Сама посрещах всеки удар,

самичка падах във калта.

а после се изправях развълнувана,

за да поема другия шамар.

 

Да! Крадох обич на минути,

но подарявах цели дни.

А колко сънища ограбих

и си отивах призори

 

Не си простих за толкова обиди,

не ми остана вяра за писмо,

как искам само да ме пазиш

и да помоля за едно:

 

спасих от всичко тази обич -

за някой тя е само грях,

но иска ми се нея да опазиш,

защото той е целият ми свят.

 

Кажи на Господ, че му вярвам още,

че виждам смисъл в всяка доброта,

че плаках и се молих снощи...

ПРОЩАВАЙ, земна суета.

© Ния Никол Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ах, прекрасно момиче!
    ТРОГАТЕЛНО И ЖИВО, И КРАСИВО ПОЖЕЛАНИЕ!
  • благодаря ви много ,за мен мнението ви е важно,защото аз всъщност само се опитвам да пиша и знам,че има още много път да извървя
  • Уха! Този стих ме накара да настръхна! Хубаво пишеш!
  • Здравей много ти благодаря и много се радвам,че ти харесва
  • много благодаря
  • Прощавай земна суета ! Как хубаво си го казала!!! Поздравления! Ще се радвам да прочета още твои творби! Желая ти много творчески пориви през новата година!
Propuestas
: ??:??