18 jul 2013, 17:55

Писмо до рицаря 

  Poesía » De amor
918 0 2

В отговор на стихотворението на Ангел Колев - "Писмо на рицаря" 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=368484293272696&set=a.245204685600658.55714.245199855601141&type=1&theater


Забравих да ти кажа, че не съм принцеса,
дори не съм и героиня от сапунен сериал.
Изгубих си пантофките, не знам къде са,
а снежната ми рокля заприлича на парцал.

И, както знаеш, дори онази Пепеляшка, 
в сажди, далеч по-хубава от мене е била.
Вярно е, аз нямам даже мишки-кочияши,
и не с карета златна, а пеша вървя…

Наместо туй, се нося бързо по вълните.
(една след друга, преминавам ги подред)
и затова животът ми ме срещна с рицар,
незаконно преминаващ – без билет…

Той няма шанса като другите. Отличник!
Но затова пък е със доста романтичен дух – 
Аз имам него! Равносилен е на „всички”, 
малко тъжен, малко весел, малко луд… 

Но той е Той! И, Боже, толкова различен, 
сърце момчешко, но с душата на поет…
А аз, тази дето, нямах смелост да обичам, 
се влюбих лудо в най-обикновен човек.


11.05.2013


© Сияна Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Чудесно казано!!!
    Радвам се, че попаднах чрез един коментар на твоята поезия!!!
    Какво да се прави, за съжаление не всичко стойностно можем да прочетем... много поезия, много малко време... живот...
    Благодаря ти!
  • А аз, тази дето, нямах смелост да обичам,
    се влюбих лудо в най-обикновен човек.
    Много красиво! Поздрави Сияна!
Propuestas
: ??:??