Първи опит
Писмо Ви пиша, във скоропоговорка
(почти успявам с този първи опит).
В ръка съм с чаша изпотена водка...
Ох, мил пардон! Поезията ми избяга!
Втори опит
Писмо Ви пиша, преглеждам го с бинокъл,
(изящни френски строфи – виланел).
Гърмя с замах бутилка със шампанско...
Не се получи (залях листа със пяна) – започвам отначало.
Трети опит
Писмо Ви пиша, със сълзи на очите,
изхлипах от последния куплет,
опряла в чело дулото на пистолета,
решена да осаждя белия си лоб.
P.S.: Не съм дописала писмото –
Енергото изключи тока.
(По Кубик)
© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados