"Ена грама на му стилис ап то ади."
("Едно писмо изпрати ми от ада." - Барба Яни)
В отвъдното как е? Кажи, братовчеде!
Писмо напиши ми от ада!
При нас слънчогледът главица наведе
и здрачът забързано пада.
Отиде си лятото, тъжно поглежда,
че страсти му силата взеха.
Пораснал е внукът ти - крехка надежда,
жена ти - все в черната дреха.
И вятърът твоята песен засвири,
сиртаки вълните играят.
По плажа - преплетени влюбени дири,
пред двама разкрива се раят.
Но ти за оттатък сега разкажи ми!
Прати го писмото от ада!
Дали и в онези предели незрими
духът ми за тука ще страда?
© Аноним Todos los derechos reservados