9 нояб. 2008 г., 12:27

Писмо от ада (в памет на братовчед ми Никол) 

  Поэзия » Другая
1309 0 13

"Ена грама на му стилис ап то ади."

("Едно писмо изпрати ми от ада." - Барба Яни)

 

В отвъдното как е? Кажи, братовчеде!

Писмо напиши ми от ада!

При нас слънчогледът главица наведе

и здрачът забързано пада.

 

Отиде си лятото, тъжно поглежда,

че страсти му силата взеха.

Пораснал е внукът ти - крехка надежда,

жена ти - все в черната дреха.

 

И вятърът твоята песен засвири,

сиртаки вълните играят.

По плажа - преплетени влюбени дири,

пред двама разкрива се раят.

 

Но ти за оттатък сега разкажи ми!

Прати го писмото от ада!

Дали и в онези предели незрими

духът ми за тука ще страда?

 

 

© Аноним Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??