4 nov 2018, 10:32

Писмо от Рaя 

  Poesía
410 0 2

Писмо от Рая

 

Писмо ти пиша, на листо от бук,
перо от Ангел ми е химикалка.
Мълчи, недей издава звук,
ще го оставя във дланта ти малка.

 

"Здравей, за мене не тъжи,
аз съм добре, за нищичко не страдам.
Душата ми над родния ни дом кръжи,
под стряхата понягока присядам.

 

И гледам как децата ни растат,
над тях като орлица бдиш.
Името ми във молитвите мълвят,
а ти разплакана стоиш.

 

Не се разстройвай, дай от парастаса,
парче от питка ми сложи в ръката,
запали свещта на иконостаса,
че съм за малко на земята.

 

Сълзите нека ти изстрия,
косите бели ще погаля със любов,
моите сълзи ще скрия
и да се връщам вече съм готов.

 

Помни, над вас бдя от небето,
ще ви закрилям в радост и беда.
Отлитам в Рая, откъдето,
ще ви показвам вярната следа."

 

Листо от бука се отрони,
плъзна се по стария комин,
и от едва помръдналите клони,
някой тихо промълви: Амин!

 

Ани Кирилова

© Ани Кирилова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Galifray (Галифрей Михайлов)
    Благодаря за оценката! Амин!
  • Великолепно! Изключително нежно и затрогващо с чистотата си. Бог да прощава душите на тези, които са си отишли от земния свят.
Propuestas
: ??:??