29 may 2011, 14:15  

Питомни думи 

  Poesía » De amor
1563 0 38

 

                                    http://www.youtube.com/watch?v=MFwsxcbOMcY

 

Аз не бях дългокоса студентка.

Моят дъх не ти палеше нощите.

Ти не бе моят луд обожател,

който в парка обираше розите.

 

Не ме срещна с усмивка на прага,

тази дето за теб е светица.

На ръцете на друг, в друга стряха,

полетях с лекотата на птица.

 

Три слънца. Не приличат на тебе.

Нито имат цвета на очите ти.

Синовете ти – друга ти даде.

Окъсняха ръцете ни трепетни.

 

Но ни срещна съдбата тогава -

още тлееше болка в стърнищата.

А животът, дали продължава?

Ще запалим ли огън в огнището?

 

Все се търсим в откраднати нощи –

само там се намират душите ни.

И ги помним, но парят все още,

стари рани отдавна оголени.

 

Днес ли пишем за нас предстоящето?

Ние нямаме прашни албуми.

Просто дишаме с теб в настоящето.

Всичко друго са питомни думи.

 

 

 

29.05.2010

Julie

© Юлия Димитрова Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??