31 jul 2012, 12:15

Плацебо 

  Poesía
969 0 16

                       ПЛАЦЕБО

                                       

Не съм жълто хапче за есенна скука,

не съм и таблетка за нечие кукане.

Сиропче не съм за жесток гърлобол,

не съм витаминче, не съм анабол.  

                                                                             

Така че, цери се, тъй както умееш.

Предлагам ти чисто и просто да пееш.

... Търси ме в небето, а не във пролуката,

в любимите приказки, но във поуките...

                                                                                   

Аз съм вълшебното малко плацебо,

вярвай, надеждно съм и съм потребно.

Имам си сила и доза, и мяра,

ала не струвам без стръкчето вяра.

                                                                        

С него лекувам и гласните струни,

 скука  и лудост, че и безлуние...

То ме превръща във правата линия,

в нота и в стихче, в цветна алхимия,

 

в бялото, дето ме води нататък...

Там ще съм цяла, добра, без остатък.

Към изцеление! Пътят е лесен?!

... Скачай, приятел, във моята песен!                        

 

 

© Алина Стоянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??