ПЛАЦЕБО
Не съм жълто хапче за есенна скука,
не съм и таблетка за нечие кукане.
Сиропче не съм за жесток гърлобол,
не съм витаминче, не съм анабол.
Така че, цери се, тъй както умееш.
Предлагам ти чисто и просто да пееш.
... Търси ме в небето, а не във пролуката,
в любимите приказки, но във поуките...
Аз съм вълшебното малко плацебо,
вярвай, надеждно съм и съм потребно.
Имам си сила и доза, и мяра,
ала не струвам без стръкчето вяра.
С него лекувам и гласните струни,
скука и лудост, че и безлуние...
То ме превръща във правата линия,
в нота и в стихче, в цветна алхимия,
в бялото, дето ме води нататък...
Там ще съм цяла, добра, без остатък.
Към изцеление! Пътят е лесен?!
... Скачай, приятел, във моята песен!
© Алина Стоянова Всички права запазени