30 dic 2006, 13:19

Платноходка на мечтите 

  Poesía
593 0 6

 

 

По корем в тишината плувам,

платноходката ми - моят стар креват,

с отворени очи сънувам,

усещам полъхът ти благ.

 

Мислите - попътен вятър,

постелята ми - белите платна,

продължавам все напред, нататък,

към пристана на твоята душа.

 

Напред, към твоето безветрие,

платната свои в теб да подслоня,

в дланите ти - галещо доверие,

в устните ти - късче свобода.

 

При теб покой безкраен да открия,

в спокойният ти и приветлив залив,

котва в пясъка златист да впия,

при теб до сетния ми огнен залез.

 

 

© Деян Димитров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??