***
По душа все ще съм грозна.
Ще бъда кукла втора ръка:
все някой ще ми се порадва,
но най-богатите момиченца
ще гледат към горния рафт -
куклите с копринените букли…
А колко много ми се иска
за миг и аз да бъда кукла
със алени воали и мъниста
и сребърни пантофки, и коси
от най-ефирна прежда
и към мене да поглеждат
най-богатите момиченца!
…Тогава може да премигна
с кукленските си очи
и най-сетне да се видя
достатъчно красива,
струваща самообичане.
© Л.Л. Todos los derechos reservados