6.03.2024 г., 16:46 ч.

По душа все ще съм грозна 

  Поезия » Философска, Друга
101 0 0

***

По душа все ще съм грозна.

Ще бъда кукла втора ръка:

все някой ще ми се порадва,

но най-богатите момиченца

ще гледат към горния рафт -

куклите с копринените букли…

А колко много ми се иска

за миг и аз да бъда кукла

със алени воали и мъниста

и сребърни пантофки, и коси

от най-ефирна прежда

и към мене да поглеждат

най-богатите момиченца!

…Тогава може да премигна

с кукленските си очи

и най-сетне да се видя

достатъчно красива,

струваща самообичане.

© Л.Л. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??