27 dic 2011, 10:54

По мариянски 

  Poesía
762 0 0

ПО МАРИЯНСКИ

 

 

Зодия Телец съм отдавна -

чак от шейсет и девета.

Не си знам асцендента -

нито във кой Дом ми е планетата.

Не си броя цигарите -

пуша и за умрелите.

Играя комар със здравето -

с бял, с черен дроб, със трахеята.

Возят ме пили шофьори,

царица съм на такситата.

Със мръсни обувки ходя,

камъни ме ритат по улицата.

Все съм с рогата напреде -

един почти ми ги счупи.

Объркал се беше човечецът -

късмет нямал - взе,че влюби се.

Дърто магаре станах,

баят магарица вече.

Куража сама си давам -

петдесетак още далече...

На майтап даже пиша,

обичам купони пиянски.

Живея те, пусти живот,

както си знам - по МАРИЯНСКИ!

© МАРИЯНА ФИЛИПОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??