ПО МАРИЯНСКИ
Зодия Телец съм отдавна -
чак от шейсет и девета.
Не си знам асцендента -
нито във кой Дом ми е планетата.
Не си броя цигарите -
пуша и за умрелите.
Играя комар със здравето -
с бял, с черен дроб, със трахеята.
Возят ме пили шофьори,
царица съм на такситата.
Със мръсни обувки ходя,
камъни ме ритат по улицата.
Все съм с рогата напреде -
един почти ми ги счупи.
Объркал се беше човечецът -
късмет нямал - взе,че влюби се.
Дърто магаре станах,
баят магарица вече.
Куража сама си давам -
петдесетак още далече...
На майтап даже пиша,
обичам купони пиянски.
Живея те, пусти живот,
както си знам - по МАРИЯНСКИ!
© МАРИЯНА ФИЛИПОВА All rights reserved.