22 nov 2019, 7:28

По-нежна 

  Poesía » De amor
3006 35 70

 

С безсъние полепнали клепачи

не дават на зениците покой,

и тази нощ прозореца прекрачи,

едва дочакан, силуетът твой.

 

До мен на старото легло присяда,

мълчи смутено, пуши, пак мълчи,

понечила да му се изповядам,

отбягва търсещите ми очи.

 

Замислено отмята с потни длани

косите си, нападали безред..

Не ще попитам колко ще остане.

Аз знам, сама ще съм и занапред.

 

Как искам тези длани неразбрани

да стопли друга, много по-добра,

да не тъгуват, вечно неприбрани,

къдриците на твоята коса...

 

Как искам по-обичаща, по-нежна

жена да мине пътя ти, да спре,

да те дари, лавино моя снежна,

с това, което ти от мен не взе.

 

© Светличка Todos los derechos reservados

  1907 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??