Не ги пусках,
но те изпълзяха...
Моите вълци
започнаха бавно
от дупките да се измъкват.
Повикани,
притеглени,
помамени
от тази чужда гравитация,
събраха се на хищен пир.
И срещу кръглата и пълната
небесна прелъстителка
те виеха протегнато
и дращеха със нокти
окото на нощта.
Безпомощното ми безсъние
разкъсваха с отровни зъби –
наказващо,
заслужено,
изкупващо.
© Рада Димова Todos los derechos reservados