П О П Ъ Т Я 3
Предимствата на поезията се състоят във това,
че тя е компактност от факти,емоции и събития,
Тя за Душата е елексирът наречен Жива Вода,
само,че нейните атоми са много по-сбити.
Самата композиция на словесния ред,
подредена в магичните кохорти на стиховете,
е заредена с многобайтова информация простираща се напред,
способна далечното бъдеще да предрича.
Далечното бъдеще е проекция на далечното минало,
запечатало безбройните състояния и форми във Космоса,
през които Безкрайното Време е вече преминало
и ги е подредило в музея на поетичните мостри.
Керуак наднича от всеки куплет,
вдигнал палеца си с надежда нагоре
и ни зове с битнишка вяра,да вървиме напред
и за всеки възможен миг Щастие да се борим...
16.05.2024г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados