Jun 1, 2024, 8:17 AM

По пътя 3 

  Poetry
147 0 0

             П О П Ъ Т Я 3

 

Предимствата на поезията се състоят във това,

че тя е компактност от факти,емоции и събития,

Тя за Душата е елексирът наречен Жива Вода,

само,че нейните атоми са много по-сбити.

 

Самата композиция на словесния ред,

подредена в магичните кохорти на стиховете,

е заредена с многобайтова информация простираща се напред,

способна далечното бъдеще да предрича.

 

Далечното бъдеще е проекция на далечното минало,

запечатало безбройните състояния и форми във Космоса,

през които Безкрайното Време е вече преминало

и ги е подредило в музея на поетичните мостри.

 

Керуак наднича от всеки куплет,

вдигнал палеца си с надежда нагоре

и ни зове с битнишка вяра,да вървиме напред

и за всеки възможен миг Щастие да се борим...

 

16.05.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??