7 jun 2024, 6:14

По пътя 8 

  Poesía » Verso libre
102 0 0

      П О П Ъ Т Я 8

 

Ако някой някога вземе,че ме попита,

как се справям с моята трудна и сложна задача,

мога да задоволя възникналото му любопитство

с една проста,но точно отмерена крачка.

 

Първо,от сложно и трудно,

го превръщам в просто и лесно,

това е Истината за постигането на Чудо,

но то изисква Вечно да Пътуваш и Тестваш...

 

Поезията никога не може,да лъже,

Тя е винаги откровена към себе си,

Журито на Времето с безпристрастие ще отсъди,

кои са избранници на Истинската Поезия.

 

Много често виждам Трикольора ни

на най-високото място на Олимпийската стълбица

и винаги след това горещо аз моля се,

нашите олимпийци Дежа вюто мое да сбъднат.

 

21.05.2024г.гр.Свищов 

© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??