23 jul 2024, 9:45

По-силна от самата смърт 

  Poesía » Filosófica
148 3 7

В един безпаметен кадрил,
прегръщам юдите край мене.
Броил е който е броил,
до трийсет. Сребърник безценен.

 

Коя съм вече и не знам,
а може би и не е важно.
Каквото имам ще ви дам,
за неспестената продажност.

 

За себе си не ми е жал,
светът се преизпълни с бесни.
Завързвам в лунния месал,
любов и стих, и две-три песни.

 

Ако пред мене плисне път,
познат е - води към Голгота.
По-силна от самата смърт,
е любовта. И от живота...

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??