12 mar 2008, 13:25

По-светло 

  Poesía
550 0 7
 

Днес е по-светло от обикновено.

Всички къщи са по местата си,

тротоарите са слезли от покривите,

няма умрели риби по улиците.

 

Днес е по-светло от обикновено.

Жената от първия етаж

е излязла на терасата си.

От три години я наблюдавам -

не си е сменяла шлифера.

 

Днес е по-светло от обикновено.

Присвивам си леко очите -

две зелени луни без орбити

отдавна не са отразявали.

 

Днес е по-светло от обикновено,

но вчера повече ми хареса.

Всички нямаха очи.

Някои имаха огледала

и никой не повика слънцето.

 

Днес е по-светло от обикновено.

Жената от първия етаж

не може да лови риба с шлифера си,

без да излиза от стаята.

 

Днес е по-светло от обикновено.

Водата се е прибрала,

къщите се помириха с тротоарите,

рибата е в тигана

и правим слънчеви зайчета с поглед.

© Мария Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??