1 feb 2012, 11:21

По съдба просяк 

  Poesía » Otra
1021 0 11

По съдба просяк

 

 

 

 

По съдба е просяк!

Живее от милостиня,

за да оцелее в бъдния ден,

бори  се от житейската  тиня

да излезе  чист и неопетнен.

 

По съдба е просяк!

 Моли    за мъничко    топлина,

за да не премръзне в студената нощ,

но за повечето той е само  развалина,

човек, загубил своята сила и мощ.

 

По съдба е просяк!

Хляба си брани до последния залък,

за да може  сит вечер да затвори очи,

определението: ”изпаднал и жалък”

всекидневно в ушите му  звучи.

 

По съдба е просяк!

От  тежка  несгода на дъното пропада

и макар под дрипите добряк,

 в живота  утешителната му награда

е, че е жив, макар просяк и бедняк!

© fervor Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??