По съдба просяк
По съдба е просяк!
Живее от милостиня,
за да оцелее в бъдния ден,
бори се от житейската тиня
да излезе чист и неопетнен.
По съдба е просяк!
Моли за мъничко топлина,
за да не премръзне в студената нощ,
но за повечето той е само развалина,
човек, загубил своята сила и мощ.
По съдба е просяк!
Хляба си брани до последния залък,
за да може сит вечер да затвори очи,
определението: ”изпаднал и жалък”
всекидневно в ушите му звучи.
По съдба е просяк!
От тежка несгода на дъното пропада
и макар под дрипите добряк,
в живота утешителната му награда
е, че е жив, макар просяк и бедняк!
© fervor Всички права запазени
Cudesno pishete!Bravo!