13 sept 2017, 12:41

По теб се разходих. 

  Poesía » De amor, Verso libre
527 1 2

 

ПО ТЕБ СЕ РАЗХОДИХ

 

По теб се разходих
без измамни преструвки
и не съм те залъгвал 
с фалшиви милувки.

 

Сресах с гребен седефен
искрящата лава
и духът ти в простора
изведох да плава.

 

Под клепките смарагдови
клада запалих
не за себе си огън
на светът да раздаваш.

 

Преродих ти в цвете
усмивките вяли
и пових ти сърцето
в нежност до бяло

 

На мечтите ти давам 
крилата орлови,
да политнеш отново
в неземни простори.

 

Чилични подкови
чаткат в небето
на безусловната обич,
искриците падат
на всеки в сърцето!

 

12. 09. 2017

© Todor Nikolov Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??