Рицар, овехтял от много битки,
връщаше се вече у дома,
намери изворче, но в свежи китки
до него спеше многоглавата ламя.
Извади меча рицарят всеславен
и почна да сече глава подир глава,
ламята се събуди и отправи
въпрос - какъв е смисълът в това?
От извора аз бих желал да пия -
отвърна рицарят велик -
за туй сега ще те убия.
Ламята отговори в миг:
О, пий ти, рицарю всеславен,
от извора и скрий си меча,
за тази цел е той създаден,
а аз си тръгвах вече.
Отиде си ламята в кръв и болка
от жаждата на рицаря велик.
© Дух на лютеницата Todos los derechos reservados