Sep 22, 2008, 9:19 AM

Победител 

  Poetry
572 0 6

Рицар, овехтял от много битки,   
връщаше се вече у дома,
намери изворче, но в свежи китки
до него спеше многоглавата ламя.

Извади меча рицарят всеславен
и почна да сече глава подир глава,
ламята се събуди и отправи
въпрос - какъв е смисълът в това?

От извора аз бих желал да пия -
отвърна рицарят велик -
за туй сега ще те убия.
Ламята отговори в миг:

О, пий ти, рицарю всеславен,
от извора и скрий си  меча,
за тази цел е той създаден,
а аз си тръгвах вече.


Отиде си ламята в кръв и болка
от жаждата на рицаря велик.

© Дух на лютеницата All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??