23 jul 2010, 12:26

Победител 

  Poesía
519 0 1

Запя сърцето неподвластно никому,

почерпи с вяра болната надежда

и вля от чувствата си даром всекиму,

тъй както съвестта отрежда.

 

С прозрението си облече грешките,

изля ненужното до грам съмнение

и тръгна с неволите, човешките,

без капчица прояждащо безверие.

 

Зачена с младостта си откровение,

напомпа кръв и бързо влезе в ритъм,

заби като в поредното сражение,

но вече с чест и като победител.

© Валентин Ангелов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??