7 feb 2021, 0:18

Почакай, време 

  Poesía
221 2 8

/в памет на баща ми/

 

Не бързай, време, не лети!

Все още тука съществувам.

Макар с отворени врати

над мен небето да будува.

 

Златиста котва ме държи

в прегръдките на тиха вечер,

макар край мене да кръжи

последният ми кораб вече.

 

Не ме зови на дълъг път

крайречната върба ще плаче

и рибите с прозрачна плът

размътени вълни ще влачат.

 

Кой слънчевия блясък ще лови

и ще го дава без остатък

на този град, от мъка свит,

на прага на света оттатък?

 

Звездите кой ще събере

в невидими и тънки мрежи,

рибарят нощен щом поспре

на облак пристан неизбежен?

 

Задръж ме още миг в скръбта

с разплакани очи с цвят кестен!

А после? С теб ще полетя

от земния си път в небесен.

 

21.01 6.02.2021

 

 

© Мария Димитрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??