12 ago 2008, 8:43

Почти хаос... 

  Poesía
743 0 30
                Почти хаос...

Луната скърца - кварцов пясък...
Рони се във тъжните очи...
живяла смачкана над бабината ракла -
да свети жълта - тя не понечи!...

И Слънцето забрави да изгрее...
на сухи клони легна си почти...
звездите рошави - съвсем не смеят -
не мигаха, не трепкаха дори!...

Настана хаос - Ангелите в Ада...
а Дяволът - със острото си - в Рая...
и уж добър, а иска си наградата -
със Бог допиваха си вече чая!...

И даде Бог от мъдрост клонче...
да има свят от светлина...
Луната да я води лудо конче,
а Слънцето - да чупи утрина!...

И даде Бог - на всекиго Простора!...

© Таня Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??