(по "Сред звездите" от Ангел Попов)
Под звездите многобройни
властва светът със свойта мощ.
Не спят народи непокорни
под сияйна звездна нощ.
Светът обгърнат безутешно
от отломки стари
и отпиват безпогрешно
кръвта ни разни твари.
Под звездите многобройни
свят светува.
Под звездите многобройни
поквара и любов.
© Николай Пеняшки - Плашков
© Николай Пеняшки-Плашков Todos los derechos reservados
казал си го мъдро и истинно..
Николай, сърдечен поздрав за теб..