17.05.2011 г., 21:34 ч.

Под звездите 

  Поезия » Философска
482 0 1

(по "Сред звездите" от Ангел Попов)

Под звездите многобройни
властва светът със свойта мощ.
Не спят народи непокорни
под сияйна звездна нощ.

Светът обгърнат безутешно
от отломки стари
и отпиват безпогрешно
кръвта ни разни твари.

Под звездите многобройни
свят светува.
Под звездите многобройни
поквара и любов.


© Николай Пеняшки - Плашков

 


 

© Николай Пеняшки-Плашков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??