May 17, 2011, 9:34 PM

Под звездите 

  Poetry » Phylosophy
513 0 1

(по "Сред звездите" от Ангел Попов)

Под звездите многобройни
властва светът със свойта мощ.
Не спят народи непокорни
под сияйна звездна нощ.

Светът обгърнат безутешно
от отломки стари
и отпиват безпогрешно
кръвта ни разни твари.

Под звездите многобройни
свят светува.
Под звездите многобройни
поквара и любов.


© Николай Пеняшки - Плашков

 


 

© Николай Пеняшки-Плашков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??