13 ene 2023, 14:46

Поетичен танц 

  Poesía » Para niños
754 2 15

Тайничко въздишам,

искам ей сега

боса да изтичам

на сцената - мечта.

В такт да затанцувам,

лебед да съм там,

като в на Чайковски 

танц изпълнен с плам.

Може да съм черен,

може и възблед,

важното е само,

да съм във балет.

В езерото славно

близо до Одета

да се рея плавно,

от любов обзета.

После... ще мечтая

за принц като Зигфрид,

за да го омая

с чара си за миг.

 

Но... не съм принцеса.

Знам го, за това

като поетеса

танц ще сътворя.

С думи "пируети",

"па де дьо" и "валс"

ще редя куплети

днес за всички вас!

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

За сцената мечтая »

4 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??