Слънце пекна, тъмно стана,
свят ми се зави,
и разбрах аз, в този миг прославен,
че нов свят ще се роди
И забързах към полето, с лист и молив,
въоръжен.
Тикво моя, моя музо
дай ми радост и подем,
та да се развихря лудо и светът да замълчи,
да възпея този миг прославен,
в който вечна глупост ще цари.
Хората ще са животни,
ще се движат на стада,
а пастирите народни,
ще ги вадят от калта.
Политици ,депутати,
паплач в паплачта,
ще се грижат да сме кат мигранти
в собствената си страна
Не ни трябват и ракети,
дайте ни лъжи,
та да види и Европа
как най бързо се лети.
А пък ний ще се дивиме,
ще се радваме и спим,
със глави като балони ще летим,
ще летим.
© Дарина Станчева Todos los derechos reservados