Великите мисли на малкия поет
и тъжните творби с по три строфи –
очевидно доказателство те са
за неговите любовни катастрофи.
Близкото бъдеще е твърде далече,
хиляди стъпки назад го връщат,
стоящ на кръстопътя в лабиринта
с мислите си, които го обгръщат.
Мисли от непоправимото минало
влекат поета към суровата истина,
покорява се на избора на съдбата,
че горещата любов „отдавна изстина”...
© Никица Христов Todos los derechos reservados