15 ago 2013, 23:39

Погледи 

  Poesía » Otra
446 0 1

Хвърлят своите ловки капани

гладни погледи, лъскави, мъжки.

Всичко женско във тях да се хване...

Нямат съвест, ни свян, ни задръжки.

 

Като рентген пронизват телата.

Изучават ги в инфрачервено.

На фантазии летни ласата

мятат погледи непозволени.

 

Със възхита, с копнеж оценяват

ръст, походка, пропорции, мерки.

Безпощадни присъди издават

и сравняват след много проверки.

 

А жените игрите опасни

продължават, дори възмутени.

Те картини са, гледани страстно

цяло лято – за погледи време.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Както казах и онзи ден, то и жените вече ги залагаме същите капани, но не си го признаваме ( някой )
    Да напълним окото с летни спомени, че да има в студените зимни дни и нощи къде да се посгреем
Propuestas
: ??:??