Хвърлят своите ловки капани
гладни погледи, лъскави, мъжки.
Всичко женско във тях да се хване...
Нямат съвест, ни свян, ни задръжки.
Като рентген пронизват телата.
Изучават ги в инфрачервено.
На фантазии летни ласата
мятат погледи непозволени.
Със възхита, с копнеж оценяват
ръст, походка, пропорции, мерки.
Безпощадни присъди издават
и сравняват след много проверки.
А жените игрите опасни
продължават, дори възмутени.
Те картини са, гледани страстно
цяло лято – за погледи време.
© Нина Чилиянска Всички права запазени
Да напълним окото с летни спомени, че да има в студените зимни дни и нощи къде да се посгреем