14 oct 2008, 21:11

Поиска черно, но то не е за теб… 

  Poesía » Otra
575 0 3

 

Завърнах се, но само част от мен,

оставих нещо скъпо там при теб.

Видях, болях, бе кратък този ден,

а днес думи не намирам за куплет.

 

Топя в мастилница перото черно -

едва проскърцва, но няма и следа,

десница движа, усилие напразно,

а щом натисна, ранява се листа...

 

Силно е, по-силно, така не става,

искрящо бяло е за черното перо...

Сменям лист, на тъмната основа,

мисълта се лее, излива се добро...

 

Единното на части не се разделя,

не може да се трие живот, съдба.

Кой ръководи ни, кой определя?...

Ако самите ние, питам „Докога?".

 

Кръвта, казват, не става на вода,

това е вярно, но всичко не е кръв...

Онова в душата е важно, затова

ако боли, не позволявай да е стръв.

 

Знамето бяло за слаби е отредено,

силните от него нямат нужда, не...

Това, което в душата е породено,

едва ли може от някой да се спре.

 

Бяло е перото ми за теб, бяло е...

 

(а)

 

13.10.2008г

(цикъл "Посветено")

© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Онова в душата е важно, затова
    ако боли, не позволявай да е стръв."

    "Това, което в душата е породено,
    едва ли може от някой да се спре."

    Така е! Благодаря ти!



  • Много надълбоко... по листа бял и с перо без мастило!
    Ани*!
  • Страхотно!

    С обич!
Propuestas
: ??:??