ПОИСКАХ
Поисках те във ранна, цветна пролет
но ти дойде със летния порой,
когато падах и уплашена се молех
и спирах се пред всеки нов завой!
Бленувах щастие, което да раздавам,
наивно вярвах в розови мечти!
Това е минало, а днес се уповавам
на Този, който и невидимото тук е сътворил!
Сега е есен, топла и красива!
Не се страхувам от опадали листа,
дори и зимата очаквам търпелива,
една красива и безкрайна светлина!
© Руми Todos los derechos reservados