Поисках да си тръгна,
като есенен лист,
от студения вятър отнесен,
нямах място до теб в твоя път!...
Поисках да си тръгна,
като малка сълза...
в самотата си да се сгуша,
да се слея с дъжда...
Поисках да си тръгна,
като лятна мъгла...
в безвремие да застина,
да прегърна студа!...
Поисках да си тръгна,
не защото в сърцето си нямам любов!...
Поисках да те обичам,
но ти беше някак далечен, суров...
Вятърът бавно отвя нажността,
омръзна ми лятото и тази безкрайна игра!...
Поисках да си тръгна,
без спомен за нас...
и скрих любовта си в късче елмаз...
Поисках да си тръгна,
като есенен лист...
от студения вятър отнесен,
нямам място до теб в твоя път!...
26.09.2012г.
© Моника Стойчева Todos los derechos reservados
Поздравявам те!