27 сент. 2012 г., 10:37

Поисках да си тръгна... 

  Поэзия » Любовная
962 0 5

Поисках да си тръгна,

като есенен лист, 

от студения вятър отнесен,

нямах място до теб в твоя път!...

Поисках да си тръгна,

като малка сълза... 

в самотата си да се сгуша,

да се слея с дъжда... 

Поисках да си тръгна,

като лятна мъгла... 

 в безвремие да застина,

да прегърна студа!... 

Поисках да си тръгна,

не защото в сърцето си нямам любов!...

Поисках да те обичам,

но ти беше някак далечен, суров...

Вятърът бавно отвя нажността,

омръзна ми лятото и тази безкрайна игра!... 

Поисках да си тръгна,

без спомен за нас...

и скрих любовта си в късче елмаз... 

Поисках да си тръгна, 

като есенен лист...

от студения вятър отнесен,

нямам място до теб в твоя път!...
 

26.09.2012г.

© Моника Стойчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??