Помахай с ръка на баба си Мара
„Помахай с ръка на баба си Мара”
мама му стара
как мразя разделите.
Това не е ругатня!
Слизам от автобуса
и майка с дете
- стиска дете:
„Помахай с ръка на баба си Мара!”
мама му стара
Къде е баба му Мара?
Как мразя разделите!
Тази баба
защо заминава
с този зловещ автобус
разбивайки на детето
сърцето
(израз от драма на дама).
Тя не знае ли
- уж е баба –
едни хора са установили,
че петдесет процента от махащите по автобуси
развиват бодежи в сърцето
и незараснали рани
в сърдечната област?
Бургас
05.09.2005 г.
© Авигея Давид Todos los derechos reservados