11 sept 2023, 19:58

Помниш ли? 

  Poesía » Otra
296 3 2

Помниш ли, когато свлякох се на колене

и сила нямах, дъх да си поема, даже,

когато събирача на души за мен дойде,

пътя към отвъдното да ми покаже? 

 

Помниш ли, когато бях готов да му се дам

и в мен почти угасна животворната искра?

Сякаш бях на смъртен одер сам,

в ледена прегръдка ме обзе нощта!

 

А помниш ли, когато на небето ми изгря

и като лъч надежда пътя ми показа,

с мен вървя и с мен търпя,

и ни за миг от мен не се отказа?

 

- Разбира се, че помня! И как ли ще забравя,

сломен от болка в нозете ми че беше,

мъка черна, как душата ти отравя

и как пронизано с кама сърцето ти кървеше! 

 

- Разбира се, че помня как се бе изгубил в мрака

и нямаше у теб останала надежда!

Да отпуснеш гръд жътваря чака,

да те поведе отвъд, съдбата му нарежда!

 

- И помня да, че взора си към мен отправи,

въздигна се като звезда на небосвода,

но не защото аз жарта разпалих

а защото след падението идва и възхода!

© Nebula Todos los derechos reservados

Там, на хълма, вечно сам растеше дъб вековен.
Денем бе от слънцето огрян, нощем бе с луната в танц любовен!
Беше свикнал тъй самотен, да открива радост в малките неща.
Лъч надежда - слънцето му беше, а луната - всичко на света!
Но ето, че настана време смътно! В мрак покри се цялото небе! ...
  279 
Знаеш ли как се нарича,
когато се вгледаш в нечии очи,
тръпка гореща по тебе се стича,
и въглен затлее в твоите гърди?
Когато говори човека без думи ...
  198 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • “ И помня да, че взора си към мен отправи,
    въздигна се като звезда на небосвода,
    но не защото аз жарта разпалих
    а защото след падението идва и възхода!”

    Браво! Много образно и майсторско произведение със много силно въздействие и послание! Поздравления!
  • Много ми хареса! Поздравления!
Propuestas
: ??:??