16 abr 2018, 12:10

Помниш ли как ме нарече? 

  Poesía » De amor
455 1 2

Помниш ли как ме нарече?


/Свидна/

 

Дали като мен ти си спомняш,
заспалия град в полунощ
и нашите стъпки кънтящи
под лунно лице като грош?

Дали помниш малкия залив,
скрил нашите тайни безброй
и вятъра галещ и палав,
в косите ни дирещ покой?

Ти помниш ли топлия пясък,
с очите си как ми се врече,
вълните и звездния блясък...?
Дали помниш как ме нарече?

Бях Обич дори и в безлуние,
бях твоя храна и вода,
бях силата в теб до безумие,
за теб бях аз земна звезда!

Бях всичко-дали станах спомен?
Но заливът тъжно мълчи,
в скута ми вятъра сгушен,
заприда горчиви сълзи....

 

Дали като мен ти си спомняш,
онази голяма Любов?

© Евгения Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??