22 feb 2017, 23:45

Помощнички 

  Poesía
804 2 2

Еднакви са, като близначки - две 

и помощнички на всички, 

сутрин мият твоето лице, 

разтъркват сънените ти очички. 

 

Мама с обич  те прегръщат 

и всички у дома, 

книжки с интерес разгръщат

и редят конструктора. 

 

Щом обаче стане им студено, 

в джобчета се крият, 

вкъщи с тях е подредено, 

ако изцапат се – сами се мият. 

 

Но понякога, не знам защо, 

правят те белички?! 

Познахте ли, деца, що е то? 

... двете ни ръчички! 

© Pepi Petrova Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Що е то? »

24 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??