23 abr 2020, 8:27

Поне минута мълчание 

  Poesía
597 0 2

Поне минута мълчание

 

А вие си говорете, говорете си...

Сочете с пръсти наострени,

приказвайте за морал, достойнство и чест

и ги разпъвайте като мостри

на сергията за големи думи,

в гнева си към някого и към нещо.

А те си отиват, отиват безшумно -

нашите близки, и по-далечните,

и бедните, и богатите,

и малките, и големите.

И тези, с които си бил приятел,

и тези, с които си водил полемики,

и тези, които си мразил тайно,

и тези, които обичаш наяве.

Нали разбираш - нищо не е толкова трайно,

колкото хоровото говорене.

А когато и ние пътя нататък хванем

с едната риза облечени само,

дано има поне една минута мълчание.

От думите по - голяма.

© Христина Мачикян Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • В момента цялото ни общуване се е превърнало в напревара с думите - говорилня, запълнила свободното ни време, през които минутите изтичат като пясък и докато се обърнем - няма ги.
  • Финалът..
    👌🌹
Propuestas
: ??:??