На девойка сърцето ще прилепя,
букет надежда и лале ще ù даря.
За ден ще бъда на бездомно животно другаря.
Поне любов мога да обещая.
На ранен войник вяра ще подвържа
в пакет от благодарност ще го подаря.
На всичките деца без майки ще покажа,
как се тича под дъжда.
Днес ще клекна да се моля с майката на млад войник.
И опора днес ще бъда за гърба на стар циник.
Днес поклон дълбок отправям пред не един поет велик. Неверна, смело си ругая - Боже, трябва ти критик.
Днес сърцето си полагам в шепата на просеща жена.
И ще плача заедно със всяка майка
без деца.
Днес огнище ще припаля в дома на стар вдовец.
И ще пея прозаично за любов с някой уличен певец.
© Натали П. Todos los derechos reservados