Oct 21, 2016, 10:18 PM

Поне за ден 

  Poetry » Phylosophy
368 0 0

  На девойка сърцето ще прилепя, 
букет надежда и лале ще ù даря.
За ден ще бъда на бездомно животно другаря.
Поне любов мога да обещая.                                                                                                                                             

  На ранен войник вяра ще подвържа 
в пакет от благодарност ще го подаря.
На всичките деца без майки ще покажа,
как се тича под дъжда.                                                                                                                                                 

  Днес ще клекна да се моля с майката на млад войник.
И опора днес ще бъда за гърба на стар циник.
Днес поклон дълбок отправям пред не един поет велик.                                                                                       Неверна, смело си ругая - Боже, трябва ти критик.                                                                                                       

  Днес сърцето си полагам в шепата на просеща жена.
И ще плача заедно със всяка майка
без деца.                                                                                                                                                                             

  Днес огнище ще припаля в дома на стар вдовец. 
И ще пея прозаично за любов с някой уличен певец.

 

© Натали П. All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??