19 jul 2023, 7:13

Понякога 

  Poesía
344 4 8

Понякога съм тиха и безмълвна, 
потънала в мисли и тъга.
Понякога съм търсеща, безсънна
по пътя на житейската нега.

 

Понякога потапям се на село
сред звуците на хармана стар.
Понякога оставам с градско дело
да повдигна лекия товар.

 

Понякога съм кошер сред пчелина, 
жужаща от шарени мечти. 
Понякога съм стегната върлина, 
тесен дом на черните мъгли. 

 

Понякога съм слънчева и дива, 
прашинка в игривото небе. 
Понякога съм сплела буйна грива
и юларът пада от ръце. 

 

Понякога съм огнен стих във рима
запалващ огъня в теб и мен. 
Понякога премахвам трайно грима
и те оставям замечтан в плен. 

 

© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??